Welkom bij B&B Het Agnetenklooster

Stijlvol overnachten in hartje Maaseik

Gastvrouw Patricia Indekeu ontvangt u in een historisch pand, dat met veel smaak en zin voor esthetiek werd ingericht. Stijl en gastvrijheid zijn de kenmerken die u een aangenaam en onvergetelijk verblijf zullen verzekeren. Binnen geniet u van een luxueuze en toch huiselijke sfeer, dankzij de met zorg uitgekozen meubels en kunstwerken. Buiten wachten het terras en de grote tuin op u. Een oase van groen in de stad, met prachtige bloemen en rozelaars en een majestueuze ginkgo biloba. De ginkgo was de lievelingsboom van Goethe en staat symbool voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid, en een lang leven...

Hier bevond zich tot in 1797 het Agnetenklooster, dat tegen het einde van de 15de eeuw werd gebouwd. Restanten van de mergelstenen kloostermuur zijn nog te vinden in de voortuin, en vlak naast het eigendom  werd de schuur in haar oorspronkelijke staat bewaard.
 
Bed & Breakfast Het Agnetenklooster werd recentelijk zeer smaakvol gerenoveerd. Het gebouw herbergde eertijds de infirmerie (ziekenzaal) van de zusters. Het onderging verschillende verbouwingen in de 19de eeuw, maar behield een aantal oorspronkelijke elementen en straalt veel charme uit.
 
Het is de perfecte locatie om in een exclusief kader Maaseik en omstreken te ontdekken. Want deze kleine stad met een groot hart heeft veel te bieden.

Erfgoed logiesStad MaaseikVlaanderen Fietsland